A Red Bull Air Race fizessen fájdalomdíjat az érintett kerületek lakóinak a zajszennyezésért!

2018.06.12.

Red Bull air race

A Főváros idén is aprópénzért, mindössze 13 millió forintért adja a budapesti közterületet a Red Bull Air Race-nek. Hiába háborodnak fel évről-évre a budapestiek a zaj miatt és hiába merül fel minden évben, hogy a zajszennyezés meghaladhatja a törvényben engedélyezett szintet, a budapestiek sem beleszólást, sem értelmezhető mértékű fővárosi bevételt nem kapnak a hangos repülőgépverseny elviseléséért cserébe. A Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a Red Bull Air Race fizessen fájdalomdíjat az érintett kerületek lakóinak a zajszennyezésért! Ha valaki 3 napon át megmaradni sem tud a saját otthonában a ráerőszakolt zajtól, akkor megilleti, hogy legalább anyagilag kárpótolják. A DK felszólítja a Fővárost, hogy készítsen elő egy szabályozást, amely alapján a rendezvény szervezőinek kárpótolniuk kell a budapestieket. Ha a Red Bull Air Race eleve aprópénzért bérli a közterületet, akkor versenyképes vállalkozásként tudnia kell kárpótlást fizetnie azoknak, akiket jelentős zajterhelésnek tesz ki. Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője