Barion Pixel

Orbán Viktor és kormánya okozza a válságot

2018.06.08.
orbán
Orbán Viktor és kormánya okozza a válságot
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy “masszív és földrengésbiztos költségvetés” kialakítását kérte Varga Mihály pénzügyminisztertől. A miniszterelnök arról is szót ejtett, hogy meglátása szerint hamarosan esetleg gazdasági válsággal kell majd szembenéznünk, a magyar gazdaság pedig az exportfüggősége miatt a nemzetközi hatásoknak is jobban ki van téve, mint a nagy belső piaccal rendelkező államok.
A Demokratikus Koalíció hangsúlyozza, a költségvetési tanács véleményét annyiban elfogadja, hogy a tervezett gazdasági növekedés akkor teljesülhet, ha a kormány nem csak papíron emeli a béreket és teremt munkahelyeket. Ehhez azonban számottevő uniós forrásra van szüksége az országnak, aminek a kormány jelenlegi Európai Unió ellenes politikája nemhogy nem kedvez, hanem egyenesen most kaptunk büntetést az EU-s pénzek ellopása miatt.
A DK ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány kőkemény bírálatot kapott az Európai Bizottságtól, miszerint a középtávú hiánycélt nem teljesítik. Összegezve tehát leszögezhetjük: nem az Európa felé közelítő válságtól kell tartanunk, hanem attól, amit Orbán és kormánya idéznek elő. 
Varju László
Országgyűlési képviselő
az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke
DK
RSS