Barion Pixel

Alpolgármesterét ajánlja utódjának a XV. kerület eddigi vezetője

2018.06.07.

HAJDU László; NÉMETH Angéla

Alpolgármesterét ajánlja utódjának a XV. kerület eddigi vezetője

Budapest, 2018. június 7., csütörtök (MTI) - Hajdu László (DK), Budapest XV. kerületének április 8-án országgyűlési képviselővé választott eddigi polgármestere Németh Angéla alpolgármestert ajánlja utódjának.
A kerület eddigi vezetője ezt csütörtökön, a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón jelentette be.
Hajdu László emlékeztetett arra, hogy az összeférhetetlenségi törvény alapján automatikusan megszűnt polgármesteri tisztsége, a kerület irányítását az időközi önkormányzati választásig - amely várhatóan szeptember végén lesz - Németh Angélának adta át.
Közölte, Németh Angéla a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) és a Szolidaritás Mozgalom civil jelöltjeként indul, és remélik, hogy a helyi pártok is támogatni fogják.
Németh Angéláról elmondta, államigazgatási és mérnök-közgazdász diplomát is szerzett, az önkormányzati munkában pedig jelentős tapasztalatai vannak, mivel ötödik ciklusát tölti képviselőként, 2014 óta pedig alpolgármester.
Hajdu László 1990-ben lett önkormányzati képviselő a XV. kerületben, 1996 és 2010 között volt polgármester, majd 2014-től ismét ő irányította a kerületet. 1994-től 2010-ig, négy cikluson keresztül volt Rákospalota, Pestújhely és Újpalota országgyűlési képviselője.
Az eddigi polgármester a kerületben elért eredményekről szólva azt mondta, a rendszerváltás környékén "falusias állapotok" uralkodtak a városrészben, sok utcában földes utak voltak és szinte sehol sem volt szennyvízcsatorna. Az eltelt idő alatt teljesen csatornázottá vált a városrész, bevásárlóközpontok épültek, új munkahelyeket teremtettek, minden utca szilárd útburkolatot kapott, az óvodák, iskolák és a szociális ellátórendszer pedig folyamatosan bővül - sorolta Hajdu László.
Hozzátette, a kerület anyagilag is jól áll, jelenleg a működési bevételek magasabbak, mint a kiadások.
Németh Angéla arról beszélt, hogy folytatni kívánja a Hajdu László által elkezdett munkát és az eddigi hagyományokat tarja majd szem előtt. Alpolgármesterként főként a szociális területért felelt, és a továbbiakban is erre a témára helyezi a hangsúlyt.
MTI 2018. június 7.,
RSS