Barion Pixel

“Hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos”? - Az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság!

2018.06.07.
simicskó
“Hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos”? - Az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság!
 
Simicskó Istvánt, a volt honvédelmi minisztert "hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztossá" nevezte ki Orbán Viktor. Ebből nyilvánvaló, hogy nem az a cél, hogy a gyerekeink tanult, kritikusan gondolkodó, a világot értő és abban a saját helyüket megtaláló felnőttek legyenek, hanem hogy “hazafias” és “nemzeti” felnőttek legyenek, ami az Orbán-kormány alatt egyet jelent a Fidesz-szavazóvá neveléssel.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz ideológiai átnevelőtábort akar csinálni az iskoláinkból! A DK szerint az iskolában nem pártideológiát, hanem tudást kell átadni, hogy a gyerekeink megállják a helyüket a munkaerőpiacon. Szégyen, hogy az Orbán-kormány alatt a magyar gyerekek negyede funkcionális analfabétaként jön ki az iskolából, az idén érettségizők fele pedig külföldön akar továbbtanulni. A kormány az ország jövőjét vette el az oktatás szétverésével. A DK szerint az oktatás tönkretétele a legnagyobb létező hazafiatlanság, úgyhogy először Orbánnak kellene bizonyítania hazafiságát!
 
Vadai Ágnes
Alelnök
DK
RSS