Barion Pixel

Az Országgyűlés és a kormány mondja fel a Kaspersky Labbal kötött szerződéseket!

2018.05.31.
kaspersky
Az Országgyűlés és a kormány mondja fel a Kaspersky Labbal kötött szerződéseket!
    Budapest, 2018. május 31., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, valamint az Országgyűlés vezetését, hogy mondják fel a Kaspersky Lab nevű orosz informatikai céggel kötött szerződéseket.
A párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselők és az államapparátusban dolgozók laptopjain a moszkvai székhelyű cég vírusírtói futnak.
Vadai Ágnes felhívta a figyelmet, hogy az amerikai kormány viszont már tavaly szeptemberben megtiltotta, hogy kormányzati hivatalokban használják az informatikai cég termékeit, mert felmerült a gyanú, hogy a Kaspersky-szoftverek lehetővé teszik a kémkedést. Hangsúlyozta, hogy a Kaspersky Labnak, az orosz törvények értelmében, támogatnia kell az orosz biztonsági szolgálatok munkáját, Oroszország pedig "valós kiberbiztonsági fenyegetést jelent" mind az EU, mind a NATO számára.
Kérdésre válaszolva azt mondta, a képviselőknek nincs jogosultságuk ahhoz, hogy saját maguk töröljenek programokat az Országgyűléstől kapott gépeikről.
MTI 2018. május 31.
RSS