Orbán terroristákkal utazott közpénzből?

2018.05.28.

orbán repülőn

Orbán terroristákkal utazott közpénzből?

A Népszava adatigénylése ellenére a Miniszterelnökség hónapok óta nem árulja el, hogy hova és mennyiért utazott tavaly Orbán Viktor.  A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Miniszterelnökséghez, hogy megtudja: Orbán Viktor utazott-e együtt nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyekkel; utaztatott-e a magyarok pénzén terroristákat? A DK szerint aggasztó, hogy a miniszterelnök, akinek még az eskütételén is részt vett egy nemzetbiztonsági átvilágításon elbukott személy, valamint akinek a családja együtt üzletelt egy terrorizmus támogatása miatt 25 éven körözött szaúdi üzletemberrel, nem árulja el, kikkel utazgatott tavaly. A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, ha a befizetett adóikból a miniszterelnök terrorizmusban érintett üzleti és baráti körét utaztatta. Amennyiben nem kapunk választ, azt beismerő vallomásként fogjuk értékelni. Vadai Ágnes alelnök, fracióvezető helyettes
DK