Már összeszerelő ország sem lehetünk a szakképzés szétverése miatt

2018.05.23.

szakképzés

Már összeszerelő ország sem lehetünk a szakképzés szétverése miatt

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara nemrégiben közzétett jelentése szerint számos olyan gazdasági szektor van, ahol jelentős problémákat okoz a szakoktatás tragikus helyzete. A szakképzési rendszer minősége soha nem volt még ennyire alacsony: Magyarország a régiós átlagtól is olyan mértékben van elmaradva, amire korábban még nem volt példa. A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány a szakoktatást is szétveri. Jelen pillanatban már összeszerelő ország sem lehetünk, hiszen a diplomások után a szakmunkás fiatalok is inkább el fogják hagyni az országot, ha tanulni és dolgozni szeretnének. A DK szerint teljesen nyilvánvaló, mi a kormány célja: elüldözni mindenkit Magyarországról, aki nem a Fidesz-KDNP-ben szeretne érvényesülni. Érdemes ugyanakkor arra is gondolniuk, hogy a nemzetgazdaságot nem rénszarvasvadászok, nemzeti vejek és rezsibiztosok fogják felhúzni. Arató Gergely országgyűlési képviselő DK