Barion Pixel

A Fidesznek sikerült mélypontra vinnie a magyar felsőoktatást is

2018.05.10.

szomorú tanár

A Fidesznek sikerült mélypontra vinnie a magyar felsőoktatást is

Hatalmas ívben zuhan a magyar felsőoktatás színvonala. A THE évente közzétett, összesített listáját nem túl meglepő módon brit és amerikai intézmények vezetik. Az viszont megdöbbentő, hogy hazánk a fejlődő gazdaságú országok külön rangsorában is durván lecsúszott. A rangsorra felkerült hét magyarországi intézmény közül a Pécsi Tudományegyetem öt helyet rontott, az ELTE 8 helyet zuhant, a Szegedi Tudományegyetem 27 hellyel került hátrébb. Egyedül a Semmelweis Egyetem javított - a Rio de Janeiro-i Püspöki Katolikus Egyetemmel holtversenyben szerezték meg a 61. helyet.

A Demokratikus Koalíció ezek után semmi meglepőt nem talál abban, hogy évről évre egyre több végzős magyar diák gondolja úgy: inkább bármi áron elhagyja az országot, mint hogy az Orbán-kormány által lepusztított, elavult, forráshiányos rendszerben kapjon kiképzést. A diákok ehelyett inkább valamelyik történelmileg szerencsésebb fejlődésű országban szereznek hasznosítható, gyakorlati, naprakész tudást - és ha már ott vannak, nem vágynak vissza a magyarországi süllyesztőbe.

A DK felszólítja a kormányt, tegye félre az imakönyvet és a Tízparancsolatot, és sürgősen kezdjen el azon ötletelni, hogyan menthetnék meg a hajdan színvonalas magyar felsőoktatást. Egy tippet szívesen adunk: az ima itt kevés lesz.

Arató Gergely

országgyűlési képviselő

DK

RSS