Ne nevezzék ki miniszternek Bártfai-Mager Andreát!

2018.05.03.

Bártfai-Mager Andrea

Ne nevezzék ki miniszternek Bártfai-Mager Andreát!

Budapest, 2018. május 3., csütörtök - A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne nevezzék ki miniszternek Bártfai-Mager Andreát. Az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a G7 információira hivatkozva azt mondta, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolt Bártfai-Mager Andreát rózsadombi ingatlanjába mintegy 60 cég volt bejegyezve, és ezek az utóbbi években zavaros körülmények között megszűntek vagy elköltöztek, vagy "eltűntek onnan". A "cégtemető" sok száz millió forintos adótartozás hagyott maga után és a sajtó szerint a vállalkozások környékén olyan emberek is felbukkantak, akik felkerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legnagyobb adósainak listájára - hangsúlyozta Varju László. Kijelentette, nem lehet felelős a nemzeti vagyonért egy olyan ember, akinek a lakásába papíron egy zavaros hátterű cégbirodalom volt bejegyezve. Varju László kérdésre azt felelte, a Demokratikus Koalíció egyetért azzal, hogy a jogállamiság kritériumainak betartásához kössék az uniós kohéziós pénzek kifizetését. Sajnálatos, hogy egy kormányt erre figyelmeztetni kell és szankciókat kell kilátásba helyezni - tette hozzá a képviselő. MTI 2018. május 3.,