Barion Pixel

A kormány a magyar vállalkozásokat védje, ne a kínai érdekeket!

2018.04.19.
kína
A kormány a magyar vállalkozásokat védje, ne a kínai érdekeket!
    Budapest, 2018. április 19., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozásokat védje meg, ne pedig a kínai érdekeket.
    A párt külügyi kabinetvezetője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy az uniós országok pekingi nagykövetei közül 27-en közösen tiltakoztak a korábban Új Selyemútnak, jelenleg Egy övezet, egy útnak nevezett kínai projekt ellen. A tiltakozáshoz az EU tagjai közül egyedül csak Magyarország nem csatlakozott - hívta fel a figyelmet Ara-Kovács Attila. A politikus ezt azzal magyarázta, hogy a Fidesz a Keletet preferálja a Nyugattal szemben.
     és Afrikában is - emelte ki. Hozzátette, hogy ez európai vállalkozások egy jó része már most kiszorult a piacról, elsősorban azért, mert nem tudnak versenyezni a nagy tételben gyártott, olcsó kínai termékekkel, "amelyeknek a minősége megkérdőjelezhető".
    A párt helyettes szóvivőjét a sajtótájékoztatón megkérdezték arról, hogy Gyárfás Tamást kihallgatták a Fenyő-gyilkosság ügyében. Rónai Sándor azt felelte, mindenkit megillett az ártatlanság védelme, illetve nem a DK-nak kell eldöntenie, hogy ki lehet gyanúsított és kit lehet felelősségre vonni az ügyben. Hozzátette, nem tartja lehetségesnek, hogy a baloldalt érintené az eset.
MTI 2018. április 19.,
RSS