Barion Pixel

Gyurcsány: a szocialista kormányok is követtek el hibákat, de nem alapozták politikájukat az emberek félelmére

2018.03.29.
[caption id="attachment_9463" align="alignnone" width="745"]Fotó: Ajpek Orsi (index.hu) Fotó: Ajpek Orsi (index.hu)[/caption]

Gyurcsány: a szocialista kormányok is követtek el hibákat, de nem alapozták politikájukat az emberek félelmére 

    Szombathely, 2018. március 28., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a 2010 előtti kormányok is követtek el hibákat, de soha nem próbálták meg az emberekben a jó mellett meglévő rosszra, előítéletekre, félelmekre alapozni a politikájukat, mint ahogyan ezt a jelenlegi kormány teszi.
    Gyurcsány Ferenc pártja szerdai, szombathelyi választási fórumán úgy vélekedett: az a nemzet, amelyik megengedi, hogy "köztörvényes bűnözők vezessék", nem áldozat, hanem bűnrészes. Azt mondta: a 2010 előtti kormányok és a mai kormány között az a fő különbség, hogy míg korábban bűn volt a lopás, és küzdöttek ellene, a jelenleg hatalmon lévők ezt a rendszer működésének lényegévé tették.
    A pártelnök, a DK miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: Magyarországon az emberek jobban szeretik a nyugalmat és a békét, elegük volt már abból a "háborús hangulatkeltésből", amely a kormány retorikáját jellemzi.
    Azt mondta: a választási kampányban nagyon kevés szó esik olyan lényeges kérdésekről, mint az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjasok helyzete, vagy akár a devizahitelesek még mindig meglévő gondjai.
    Felhívta hallgatóságának figyelmét arra, hogy a Fidesznek továbbra sincs meghirdetett programja, így nem tudni, hogy a következő években mi a szándéka az országgal. Vagy nem tudja a kormánypárt, vagy nem akarja elárulni, mindkettő egyformán probléma - jelentette ki.
    A közelgő választásról szólva Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a jelenlegi választási rendszer a kormánypártoknak kedvez, így a választás "se nem szabad, se nem tisztességes", de ettől még "nem szabad átengedni a terepet".
    A következő demokratikus kormánynak nagyon nehéz dolga lesz - mondta a DK elnöke -, nem tudnak majd mindent egy csapásra megváltoztatni, de például a nyugdíjreform, az igazságszolgáltatás rendszerének helyreállítása, illetve a sajtó szabaddá tétele viszonylag rövid idő alatt megvalósítható.
    Gyurcsány Ferenc a szombathelyi pártok házának nagytermét megtöltő 250 ember előtt arra buzdított, hogy minél nagyobb választási részvétel mellett az egyéni képviselőjelölteknél a demokratikus ellenzéki pártok jelöltjeire, listán pedig a DK-ra voksoljanak április 8-án.
MTI 2018. március 28.
RSS