Rogán egy valamihez ért: ellopni a magyarok pénzét

2018.03.28.

rogan

Rogán egy valamihez ért: ellopni a magyarok pénzét

A jelek szerint univerzális felkészültségű Rogán Antal 2015-ben két társával együtt bejelentett ez elektronikus aláírással kapcsolatos szabadalmat. Két nappal később, a Profitrade 90 Kft. négy tulajdonosa, az egyik föltaláló-társ és szülei, valamint egy a svájci Zug kantonban működő cég több mint 41 millió forint nyereséget vett ki, amiből ezer-ezer forint a három magyar tulajdonosé lett, a többit a Zug-beli cégnek utalták. Hogy onnan hová került, az kideríthetetlen, lévén Zug kanton az egyik legismertebb európai offshore paradicsom. Tény viszont, hogy a Profitrade korábban csaknem egymilliárd forint EU-támogatást kapott, továbbá, hogy Rogán korábbi ügyvédjének, Kertész Balázsnak itt, Zugban, az említett negyedik tulajdonos cég székhelyétől nem messze van lakása. A Demokratikus Koalíció csak kérdez. Csakugyan otthon van-e Rogán az elektronikus aláírás rejtelmeiben? Nem lehetséges-e hogy a szabadalom-levélre csak csendestársként került a neve? Nem lehetséges-e, hogy korábban Rogán járta ki a kormánynál a Profitrade –nek az uniós támogatást, a 41 millió pedig ennek jutalmául Kertészhez, tőle meg Rogánhoz került? Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF mindenesetre már nyomoz... Aki pedig úgy véli, hogy a csalárd módon szerzett vagyonokat vissza kell venni a magyar adófizetők számára, az április 8-án szavazzon a DK 3-as számú listájára. Varju László alelnök, OGY képviselő DK