Barion Pixel

A DK az adatvédelmi hatósághoz fordul kéretlen e-mailek miatt

2018.03.22.

péterfalvi attila

A DK az adatvédelmi hatósághoz fordul kéretlen e-mailek miatt

    Budapest, 2018. március 22., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy vizsgálja ki, hogyan juthatott hozzá választók e-mail címeihez a Fidesz.
    A DK alelnöke, Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy sok választó kapott egy Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó nevében írt, a Fidesz mellett kampányoló e-mailt, "özönlenek" a panaszok az olyan emberektől, akik nem adták meg erre a célra az adataikat. Az e-mailt például már a DK egyik Brüsszelben dolgozó munkatársa is megkapta - jegyezte meg.
    A politikus azt mondta, úgy tűnik, hogy az ügyfélkapun megadott személyes adatok valahogy eljutnak a Fideszhez.
    A sajtótájékoztatón a párt szóvivőjét, Gréczy Zsoltot Karácsony Gergelyről kérdezték, miután az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy csak olyan egyéni körzetekben működhetnek együtt a Jobbikkal, ahol nem "náci" a jelölt. Gréczy Zsolt leszögezte, hogy a DK az egyéni körzetekben semmilyen együttműködésre nem hajlandó a Jobbikkal. Hozzátette, előállhat viszont egy olyan új parlamenti összetétel, ahol a "demokratikus ellenzéki pártoknak" és a Jobbiknak közösen kell szavazniuk bizonyos ügyekben, például az Orbán-kormány alapjainak lebontásában.
    A szóvivő hangsúlyozta, a Jobbikot a DK is szélsőséges pártnak tartja, és nem felejti el a korábbi tetteit.
MTI 2018. március 22.
RSS