Áder János szólaljon meg a 200 milliós korrupciógyanús ügyében!

2018.03.22.

áder

Áder János szólaljon meg a 200 milliós korrupciógyanús ügyében!

Egy olyan hangfelvétel került a sajtó birtokába, amely szerint Áder János köztársasági elnök környezete a közbeszerzési rendszert megkerülve, telefonon kérhetett 200 millió forintot Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól egy találmányra. A hivatal vezetője, Pálinkás József azt mondta egy belső megbeszélésen, hogy “van itt egy projekt, amit meg kell oldani és én majd megoldom a saját keretemből” - tehát igent mondott a korrupciógyanús kérésre. A Demokratikus Koalíció - Szolidaritás szövetség azt követeli, hogy Áder János szólaljon meg a 200 millió forintos korrupciógyanús ügyében! Miért gondolja, hogy ő a törvények felett állhat, és neki elég egy telefonhívás közbeszerzés helyett? A DK-Szolidaritás szövetség a kormányváltás utáni első napon le fogja váltani Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy az összes fideszes korrupciós ügy felelőse bíróság elé kerüljön. A választás tétje most már Áder János számára is az, hogy börtön vagy szabadláb. Vadai Ágnes alelnök, országgyűlési képviselő DK