Barion Pixel

A Demokratikus Koalíció továbbra is tárgyalni akar az LMP-vel

2018.03.20.

gyurcsány-ungár

A Demokratikus Koalíció továbbra is tárgyalni akar az LMP-vel

     Budapest, 2018. március 20., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke azt kérte az LMP-től, hogy szerdán folytassák a vasárnap megkezdett tárgyalásokat.
    Molnár Csaba keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP vezetőinek egy kevéssel korábban elhangzott szavaira reagált. Az EP-képviselő azt mondta, az LMP-s nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy az LMP nagyon különböző tárgyalásokat folytatott vasárnap a demokratikus ellenzéki pártokkal és hétfőn a Jobbikkal. A Jobbik elutasította az LMP közeledését, de a DK minél előbb szeretne tovább tárgyalni - közölte.
    Az LMP miniszterelnök-jelöltje keddi sajtótájékoztatóján lezártnak tekintette a tárgyalásokat, mert azt szeretné, ha minden ellenzéki párt együttműködne, köztük a Jobbik is - értelmezte a Szél Bernadett által elmondottakat Molnár Csaba. A DK viszont úgy látja, hogy ennél sokkal jobb, ha azok a pártok működnek együtt, akik erre hajlandóak - tette hozzá.
    Molnár Csaba kiemelte: a keddi sajtótájékoztatón az LMP másik társelnöke, Hadházy Ákos viszont azt mondta, hogy habár már nem kezdeményeznek tárgyalásokat, de nyitottak arra, hogy ha valaki "megkeresi őket, akkor beszélgessenek".  A DK-s politikus ezért felajánlotta, hogy bármely, az LMP által kiválasztott helyszínen találkozhatnak.
    Arra a kérdésre, hogy a DK támogatna-e jobbikos egyéni jelölteket, azt felelte, hogy lehetetlen olyan párttal együttműködni, amelyik ezt elutasítja. Hangsúlyozta a véleményét, hogy ha az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK képes koordináltan jelölteket állítani, akkor az elegendő a kormányváltáshoz.
    Egy újabb kérdésre azt felelte, hogy a kölcsönös visszaléptetésekben hisznek, az egyoldalú visszaléptetések már nem vezetnek sehova. Hangsúlyozta, hogy ők eddig 61 körzetben visszaléptették vagy el sem indították a jelöltjeiket, az LMP pedig összesen csak egy körzetben lépett vissza. "Nem a mi oldalunkon pattog a labda" - fogalmazott.
    Személyi sértésekre nem alapoznak politikát - felelte arra a kérdésre, hogy hogyan tudnának együttműködni az LMP-vel, azután, hogy Vágó Gábor vasárnap utalást tett arra, hogy a baloldali pártok egyeztetésén a DK valamelyik politikusa részeg volt. Molnár Csaba hozzátette, hogy az LMP képviselőjelöltje azóta már bocsánatot kért, ezért a témát lezártnak tekintik.
MTI 2018. március 20
RSS