Csalással próbál javítani fővárosi helyzetén a Fidesz?

2018.03.17.

lévai

Csalással próbál javítani fővárosi helyzetén a Fidesz?

Erzsébet- és Terézvárosban nyilvánvaló csalás történt: a Fidesz és a Lendülettel párt jelöltjének ajánlóívein legalább 341 azonos ajánló szerepel, eltérő aláírással. Hasonló eset Zuglóban is előfordult, ahol emiatt már nyomozás is indult A Demokratikus Koalíció szerint a csalásnak nemcsak a kamupárt, hanem a Fidesz is részese: kiadta saját támogatói személyes adatait, legalább kilenc esetben pedig elhunyt vagy már nem a választókerületben lakó korábbi hívének adatait saját listáira is odahamisította. Úgy tűnik, Bajkai István, a Fidesz jelöltje a korábban osztogatott tej, tojás és kutyapiszok-zacskó ellenére is bizonytalannak érezte helyzetét, ezért a baloldali szavazatok megosztását remélve egy álbaloldali párt kamujelöltjének indulásának támogatásával igyekezett azt megszilárdítani a DK nála sokkal esélyesebb jelöltjével szemben. Minthogy a Lendülettel párt Budapest 10 olyan választókerületében próbált jelöltet állítani, ahol a baloldal jelöltje egyértelmű favoritnak számít, fölmerül a gyanú, hogy ott is hasonlóan jártak el, mint ebben a két esetben. A DK ezért feljelentést tesz, követeli, hogy a rendőrség valamennyi esetben indítson nyomozást mind a kamupárt, mind pedig a csalás tevőleges elősegítésével gyanúsítható Fidesz ellen, és minden választókerületben, ahol a csalás egyértelműen bebizonyosodik, haladéktalanul lépjen vissza a kormánypárt jelöltje – elsőként Bajkai István. dr. Oláh Lajos Erzsébet- és Terézváros országgyűlési képviselője DK