Barion Pixel

Gyurcsány: Orbán a részvét hangján nyilatkozzon a szlovákiai újságíró-gyilkosságról!

2018.03.12.

1.) A kormányváltás utáni első nap reggel 9-re leváltjuk Polt Péter

Gyurcsány: Orbán a részvét hangján nyilatkozzon a szlovákiai újságíró-gyilkosságról!

Budapest, 2018. március 12., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel el Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyében "a részvét hangján" szólaljon meg, és hagyja el a belpolitikai célú sorosozást.
Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki ilyenkor nem mutat részvétet, az nemcsak politikusként, de emberként is megbukik.
A politikus arra reagált, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta a szlovák belpolitikai válságról, hogy Soros György és hálózata minden alkalmat megragad, hogy megbuktassa azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak.
Gyurcsány  Ferenc azt mondta, a miniszterelnök szerint ha az ellenzék győz, akkor a menekültek elvehetik a nők 40 év munkaviszony után járó nyugdíját. Ez szemenszedett hazugság, a kormányfő azt akarja, hogy féljünk - értékelt a DK elnöke, aki szerint inkább attól kell félni, hogy Magyarország Szlovákia és Oroszország sorsára jut. Az egyik országban a hivatalban lévő kormány részvétlen marad egy kettős gyilkosság apropóján, Oroszországban pedig a Kreml "jóváhagyásával és minden bizonnyal megrendelésére" egy orosz állampolgár megölésére adtak ki parancsot - fogalmazott.
 "Az orbáni diktatúra" pedig a korábbinál "embertelenebb és esztelenebb útra fog térni", ha újra kormányra kerül - jelentette ki.
Gyurcsány Ferenc más témában feltett kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP még mindig nem válaszolt a választókerületi koordinációról szóló megkeresésükre. Az LMP-nek nem más pártokra kell hivatkoznia és nem teheti attól függővé a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését, hogy ezen pártok megegyeznek-e a Jobbikkal - szögezte le.
Megkérdezték arról is, hogy egy a Ripostban közölt cikk tanúsága szerint gyerekek ragasztják ki a DK plakátjait. Azt felelte, hogy nem látta az ezt bizonyító fotókat, de szeretné azt hinni, hogy a gyerekek segítséget nyújtottak a DK-t támogató szüleiknek.
Arra a kiegészítő kérdésre, hogy a gyerekek - elmondásuk szerint - pénzt kapnak a plakátolásért, azt felelte, hogy "ha ez így van, akkor valaki alaposan félreérti, hogy mi a helyes és mi a helytelen". Azt is hangsúlyozta, hogy a DK nem fizet plakátragasztásért vagy kampányolásért.
Egy újabb felvetésre azt mondta, az OLAF-hoz fordulnak, hogy kiderüljön, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatának van-e korrupciós vonzata.
A DK évek óta nincs kapcsolatban egykori politikusával, a pártból évekkel ezelőtt kilépett Kőrös Gusztávval - jelentette ki. A kérdést amiatt kapta, mert a zsarolás miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi összegyűjtötte az induláshoz szükséges 500 aláírást, ezért mentelmi jogot kapott.
MTI 2018. március 12
RSS