Barion Pixel

A DK feljelentést akar tenni Polt Péter ellen bűnpártolás miatt

2018.03.11.

Polt_Péter_osztható_1200x628

A DK feljelentést akar tenni Polt Péter ellen bűnpártolás miatt

Budapest, 2018. március 11., vasárnap (MTI) - Már készül a bűnpártolás miatt teendő feljelentés Polt Péter legfőbb ügyész ellen, aki "nem vádhatóságot, hanem védhatóságot vezet, amely megvédi a fideszes politikusokat a börtöntől" - mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
Nyolc éve arról szólnak a hírek Magyarországon, hogy fideszes politikusok, oligarchák, vejek, rokonok lopják szét az országot, ennek ellenére egyiküket sem láttuk bilincsben és vezetőszáron, ez pedig Polt Péter volt fideszes politikus, jelenlegi legfőbb ügyész érdeme - fogalmazott.
A DK szerint a választások után, "az új kormány megalakulásának első 12 órájában le kell váltani a legfőbb ügyészt, hogy az immáron független ügyészségen megkezdődhessenek a vádemelések az eltussolt fideszes ügyekben" - mondta. Szerinte Polt Péternek bíróság előtt kell majd felelnie azért, hogy nem az igazságot, hanem a Fideszt szolgálta az igazsággal szemben.
Példákat sorolva a politikus a "trafikmutyi" mellett a Matolcsy György jegybankelnök engedélyezte Quaestor fiktív kötvénykibocsátást, az MNB-alapítványokba áramlott közpénz ügyét, Farkas Flórián pénzügyeit említette, továbbá azt, hogy a "baltás gyilkos" kiadatása idején érkezett hétmillió forint Magyarországra egy "kétes ügyletekre" fenntartott azeri számláról. Beszélt továbbá Rogán Antal kapcsolatáról a letelepedési kötvényügyben érintett offshore cégekkel, valamint az általa "minden idők legsúlyosabb magyarországi korrupciós botrányaként" említett Elios-ügyről.
MTI 2018. március 11.
RSS