Barion Pixel

A kamupártok azonnal lépjenek vissza!

2018.03.09.
lévai katalin
A kamupártok azonnal lépjenek vissza!
Budapest, 2018. március 9., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke arra szólította fel a "kamupártokat", hogy azonnal lépjenek vissza és ne induljanak a választáson.
Molnár Csaba pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a DK politikusai és helyi aktivistái kikérték, hogy mely pártok aláírásgyűjtő ívein szerepelnek az adataik. Az EP-képviselő állítása szerint eddig már mintegy harminc visszaéléssel találkoztak, de ennél sokkal nagyobb lehet az ilyen ügyek száma.
A kampányfőnök példaként említette, hogy a valódi támogatottság nélküli szervezetek helyettes szóvivőjüknek, Rónai Sándornak, fővárosi önkormányzati képviselőjüknek, Gy. Németh Erzsébetnek és Dombóvár DK-s polgármesterének, Szabó Lórándnak az adataival is visszaéltek. Külön kiemelte, hogy Hernádi Gyulának, a párt XVII. kerületi önkormányzati képviselőjének neve hét különböző párt aláírásgyűjtő szerepel. Bemutatta a Hernádi Gyula nevét feltüntető ajánlóívek fénymásolatait, hogy ezzel illusztrálja, az azokon szereplő aláírások minden esetben mások.
Molnár Csaba elmondta, hogy az összes esetet bejelentették a helyi választási bizottságoknál és minden ügyben feljelentést tettek, tesznek. Azt is jelezte, hogy ha kormányra kerülnek, kivizsgálják ezeket az ügyeket. 
MTI 2018. március 9.
RSS