Németh Szilárd nem összevissza beszél, a kormány szándékait tolmácsolja

2018.03.09.

németh szilárd

Németh Szilárd nem összevissza beszél, a kormány szándékait tolmácsolja

A rezsibiztos szerint a diplomák nagy részével nem lehet elhelyezkedni, csak leszoktatják az embert a munkáról, a tetőfedő viszont olyan munkát végez, amire van igény, és amit a professzor nem tudna elvégezni. Azt a közkeletű előítéletet erősítette tehát, hogy csak a nagy, nehéz és lehetőleg minél melegebb vasdarabok cipelése számít munkának, a szellemi tevékenység nem. Ezzel szemben minden vizsgálat azt erősíti meg, hogy hazánkban a diplomások foglalkoztatási aránya kiemelkedő, jövedelmük pedig a többiekéhez képest kifejezetten magas. Nemzetközi összehasonlítások emellett arról is tanúskodnak, hogy azon országok gazdasága a legsikeresebb, ahol a diplomások aránya magasabb az átlagosnál, nálunk viszont ez az arány messze elmarad a legfejlettebb országok átlagától. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint azonban hiba volna mindezt annyival elintézni, hogy Németh szokás szerint marhaságokat beszél. Összhangban áll ugyanis mondandója a kormány szándékaival, ami az ország felemelkedését sokkal kevésbé tekinti fontosnak, mint polgárai nagy részének kiszolgáltatottságban tartását, és ezzel saját hatalmának bebiztosítását. Az új, demokratikus kormány viszont mindenkinek lehetővé teszi majd, hogy tanuljon, ha akar, a diplomások arányának növelését pedig kimondott céljának fogja tekinteni. Niedermüller Péter alelnök, DK