Sajtótájékoztató: A fővárosi közgyűlésben létrejött a Fidesz-Jobbik koalíció

2015.04.30.
Gy.NémethErzsébet_2014. önk.-i kampányfotóA Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a fővárosi közgyűlésben létrejött a Fidesz-Jobbik koalíciója - erről a párt elnökségének tagja beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Gy.Németh Erzsébet kijelentését azzal indokolta, hogy szerdán a Jobbik két előterjesztését is elfogadták. A közgyűlésben támogatták Tokody Marcell jobbikos képviselő indítványát, amelynek nyomán vizsgálat indulhat egy az egész Budapest területére kiterjedő ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás (wifi) bevezetésének lehetőségéről. Ezt követően szintén a Jobbik előterjesztésére döntöttek arról is, hogy a közgyűlés a kormánynál kezdeményezi a jogosulatlan taxiszolgáltatás büntetőjogi szankcionálását. A DK fővárosi önkormányzati képviselője kérdésre válaszolva azt mondta, más ellenzéki képviselő is nyújtott már olyan indítványokat, amelyek szintén összbudapesti érdekeket szolgálnának, azokat viszont a kormánypárti többség minden esetben válogatás nélkül lesöpri. Gy. Németh Erzsébet azt is sérelmezte, hogy Tokody Marcellt Tarlós István korábban meghívta egy egyeztetésre, amire "csak ő, mint jobbikos képviselő kapott meghívást". Kérdésre válaszolva azt mondta, az ellenzéki képviselőkkel - a kerületi polgármesterek kivételével - a főpolgármester nem egyeztet. Az ellen is felemelte a szavát, hogy Tokody Marcell illegális hulladéklerakónak minősítette azt a helyet, ahová a német megszállás áldozatainak Szabadság téren álló emlékműve elleni tiltakozásként helyeztek tárgyakat. Szavai szerint ezzel a politikus megsérti az áldozatok emlékét. Arra is kitért, hogy amikor arról kellett dönteni, hogy Tom Lantos egykori magyar származású amerikai politikusról közterületet nevezzenek el, a jobbikos képviselő azt mondta, Tom Lantos nevéhez csalás és háborús agresszió kötődik, illetve neki is köszönhető, hogy Irakban szinte megszűnt létezni az állam és az Iszlám Állam kegyetlenkedéseitől hangos a térség. (MTI)