Barion Pixel

A választási szervek vizsgálják meg az összes ajánlás hitelességét!

2018.03.07.

kamupárt

A választási szervek vizsgálják meg az összes ajánlás hitelességét!

Budapest, 2018. március 7., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a választási szerveket, hogy egyenként vizsgálják meg az összes, választási ajánlószelvényen szereplő aláírás hitelességét.
A párt ügyvezető alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, hogy tucatjával állítottak jelölteket olyan pártok, amelyek négy éven át semmilyen érdemi tevékenységet nem folytattak, illetve csak a választás előtt pár hónappal alakultak.
Molnár Csaba, aki szerint a sok résztvevő a Fidesz érdekeit szolgálja, külön kiemelte, hogy Budapesten azokban a választókerületekben indulnak az átlagosnál jóval nagyobb számban a "kamupártok", ahol négy éve a baloldal győzött. A baloldal erős fővárosi körzeteiben 30-40 jelölt, a Fidesz erős körzeteiben viszont kevesebb mint tíz indul, nehéz azt gondolni, hogy ez véletlen - fogalmazott, hozzátéve: ott nyüzsögnek a "kamujelöltek, ahol a Fidesz bajban van".
A kampányfőnök elmondta: ha a DK alakíthat kormányt, zároltatják a választáson induló pártok ajánlóíveit, hogy megvizsgálhassák az azokon szereplő aláírások valódiságát.
az EP-képviselő megjegyezte, olyan pártok is állítottak jelölteket, amelyeket a 2014-es választás idején bírsággal sújtottak, de azt nem vagy nem teljes egészében fizették be. Véleménye szerint miután a NAV nem tudta behajtani rajtuk a tartozást, az ügyészségnek kezdeményeznie kellett volna ezeknek a pártoknak a törlését.
MTI 2018. március 7.
RSS