Barion Pixel

A DK információs kampányt indít a legesélyesebb ellenzéki jelöltek érdekében

2018.03.05.

shutterstock_491762860

A DK információs kampányt indít a legesélyesebb ellenzéki jelöltek érdekében

    Budapest, 2018. március 5., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) információs kampányt indít, amelyben arra kérik a választókat, hogy listán csak a bejutásra esélyes "demokrata" pártokra szavazzanak, egyéniben pedig a legesélyesebb "demokratikus ellenzéki" jelöltet támogassák - jelentette be Arató Gergely.
    A DK politikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz azért hozta létre az egyfordulós választási rendszert, hogy akkor is nyerhessen, ha kevesebb szavazatot kap, mint az ellenzék. A hódmezővásárhelyi polgármester-választás óta a kormánypárt látja, hogy ez nem fog működni, "ezért elővettek egy régi trükköt" - fogalmazott. Már 2014-ben is látszott, hogy gomba módra szaporodtak a létező pártokra hasonlító nevű új "kis pártocskák", amelyek jóval kevesebb szavazatot kaptak, mint ahány ajánlást leadtak - tette hozzá a képviselőjelölt.
    Most is sorban kerülnek elő sosem látott pártok jelöltjei vagy politikai múlt nélküli függetlennek. Ezeknek a jelölteknek egy jó része csak azért indul el a választásokon, hogy megossza az ellenzéket és akadályozza a legesélyesebb ellenzéki induló győzelmét - ismertette véleményét Arató Gergely.
    Arra a kérdésre, hogy konkrétan kikre gondol, azt felelte, nem szeretné megnevezni ezeket a pártokat, a választókerületekben úgyis látható lesz, hogy melyek ezek.
    Az LMP egyelőre nem válaszolt a DK egyéni választókerületi koordinációról szóló javaslatára, de az utolsó pillanatig "nyitva tartjuk ezt az ajtót" - válaszolta egy újabb kérdésre. Hozzátette, hogy a Jobbikkal viszont nem tárgyalnak, mert velük nem tudják elképzelni a formális együttműködést.
MTI 2018. március 5.
RSS