Barion Pixel

Polt Péter jelenjen meg az Elios-ügyet vizsgáló alternatív bizottság előtt!

2018.02.28.

Polt_Péter_osztható_1200x628

Polt Péter jelenjen meg az Elios-ügyet vizsgáló alternatív bizottság előtt!

Budapest, 2018. február 28., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a jövő héten jelenjen meg az Elios-ügyet vizsgáló alternatív parlamenti bizottság előtt, és ott válaszoljon a neki feltett kérdésekre.
Varju László szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, már az EU is vizsgálatot vár az eset miatt. "Szeretnénk egy valódi rendőri nyomozást látni Orbán Viktor vejének ügyében" - idézte Ingeborg Gräßlenek, az Európai Parlament költségvetési bizottsága néppárti elnökének szavait.
Ha már az európai jobboldal, a Fidesz európai pártcsaládja is hiányolja a magyar nyomozati munkát, az azt jelenti, hogy egész Európában tudják, hogy a Fidesz megszállta az ügyészséget - fogalmazott a független képviselő. Egyre feltűnőbb ugyanis, hogy Orbán Viktor és családtagjai anélkül "fosztogathatják a magyaroknak szánt EU-s pénzeket, hogy vezetőszáron vagy bilincsben vinnék el az ezért felelősöket" - tette hozzá Varju László, aki szerint a kormányfő veje csak azért nincs még börtönben, mert Polt Péter legfőbb ügyészként fedezi őt.
Varju Lászlót reagáltatták Polt Péter korábbi bejelentésére, amelyik szerint az Elios-ügyben költségvetési csalás miatt nyomoz az ügyészség. A DK-s politikus azt felelte, hogy a legfőbb ügyész szerint a nyomozás évekig is eltarthat, vagyis Polt Péter "időhúzással is fedezi (...) a nyilvánvaló csalást".
MTI 2018. február 28.
RSS