A DK javuló kilátást ígér a társadalom mind nagyobb része számára

2018.02.27.

shutterstock_278188052

A DK javuló kilátást ígér a társadalom mind nagyobb része számára

Egy friss kutatás szerint az elmúlt négy évben a magyar polgároknak mindössze 18 százaléka érzékelt javulást a saját helyzetében.

A Fidesz 2010-ben a válságból kilábalófélben lévő gazdaságot vett át, amit első kormányzati ciklusa során képtelen volt kihasználni; a magyar gazdaság lényegében stagnált. Az, hogy az azóta viszont bekövetkezett növekedés hatását mindössze 18 százaléknyian érzékelték, mindent elmond Orbánék jövedelempolitikájáról. A leggazdagabbak és legszegényebbek átlagjövedelmének aránya 7,5-szeresről tízszeresére növekedett. A drasztikus elmozdulást az államtól érkező támogatások okozták: míg a társadalom szegényebbik fele a korábbinál kevesebb, addig a leggazdagabb egytized 42%-kal több segítséget kapott az államtól. Orbán kormánya a fordított Robin Hood: a szegényeket fosztogatja, hogy segíthessen a jómódúakon. A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után stabil, kiszámítható gazdaságpolitikával évi 4 százalékos gazdasági növekedésre számít, a Fidesz perverz újraelosztását átszabva pedig arányosabb jövedelem-elosztást ígér, hogy a társadalom nagyobbik fele ne vesztesnek, hanem nyertesnek érezhesse magát. Molnár Csaba ügyvezető alelnök DK