Barion Pixel

A DK nem vesz igénybe kedvezményes plakáthelyeket

2018.02.24.

letakart orbanvagyeuropa plakat

A DK nem vesz igénybe kedvezményes plakáthelyeket 

Budapest, 2018. február 24., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) nem bérel kedvezményes plakáthelyeket az ESMA Reklám Zrt.-től, mivel nem kíván ajándékot elfogadni a társaság vezetőjétől, "Orbán közeli, jó barátjától, Garancsi Istvántól" - jelentette be Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
A DK politikusa úgy fogalmazott: "nemcsak Orbánnal nem alkuszunk, hanem rendszerének fő haszonélvezőivel és kiszolgálóival sem", emlékeztetve arra, hogy az ESMA a választási kampány idejére 95 százalékos kedvezménnyel kínálta a pártoknak a villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett elefántfül-plakáthelyeket.
Gréczy Zsolt érthetetlennek nevezte, hogy más, az "Orbán-rendszert úgyszintén a történelem szemétdombjára kívánó" ellenzéki pártok miért fogadták el ezt az ajándékot.
A DK szóvivője szólt arról is, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a közelmúltban tiltott pártfinanszírozás címén éppen a piaci ár alatti beszerzésekre hivatkozva szabott ki büntetéseket ellenzéki pártokra. Az ESMA ajánlatát elfogadóknál ezt most bizonyítani sem kellene, ezért a DK reméli, hogy a számvevőszék ezúttal a kedvezményt legnagyobb számban felhasznaló Fidesznél sem fog mindent rendben találni - mondta Gréczy Zsolt.
MTI 2018. február 24.,
RSS