A DK és a Szolidaritás köszönti a tüntető diákokat

2018.02.23.

diáktüntetés mérges fejekkel

A DK és a Szolidaritás köszönti a tüntető diákokat

Az oktatás legfontosabb nemzeti ügyeink egyike. Magyarország felemelkedésének, felzárkózásának kulcsa az oktatás és a képzés minősége. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás ezért üdvözli szívből a diákok megmozdulását, amivel nem csak saját, hanem az ország jövőjéért is kiállnak. Azt a hagymázas oktatáspolitikát, ami a hittant, a mindennapi testnevelés és énekórát állítja az oktatás középpontjába a nyelvtudás és a digitális készségek helyett, ami feltétlen elfogadásra és nem kételkedésre és gondolkodásra nevel, és ami a korszerű képzettséget megalapozó általános műveltséget a felső-középosztály gyermekein kívül mindenkitől megtagadná, teljes joggal utasítják el a tanulók. Külön öröm, hogy a mai tüntetés nem csak a korábban meghirdetett célokért, hanem az önnön tévedhetetlenségének ábrándjába belefeledkezett kormányzat arroganciája ellen is föllép, ami makacsul elutasítja a párbeszédet, mert a polgárokat nem a politika alanyainak, hanem tárgyának tekinti. A tulajdon emberi méltósága védelmében utcára vonuló diákság valamennyi polgár méltóságát védi. Niedermüller Péter alelnök, EP-képviselő DK