Barion Pixel

A DK követeli, hogy az EBESZ fordítson különös figyelmet a levélszavazatokra!

2018.02.22.

osztható_2_1200x6284

A DK követeli, hogy az EBESZ fordítson különös figyelmet a levélszavazatokra!

Budapest, 2018. február 22., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ), hogy fordítson különös figyelmet a határon túli magyarok levélben leadott szavazataira.
A DK ügyvezető alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy az alapvető személyes adatok birtokában anélkül lehet regisztráltatni bármelyik határon túli magyar választót, hogy ő erről tudomást szerezne. Molnár Csaba hozzátette, hogy a szavazólapokat sem kötelező a választók saját lakcímére kipostázni, mert a regisztráció során bármilyen más címet meg lehet adni, ezért az érintettek később sem tudják meg, hogy ha  visszaéltek a személyes adataikkal.
A szabályozás nem zárja ki azt, hogy "a Fidesz határon túli leányvállalataként működő RMDSZ akár így gyárthasson Magyarországra levélszavazatokat" - fogalmazta meg gyanúját a DK kampányfőnöke.
Az EP-képviselő végül arra kérte a Nemzeti Választási Irodát, hogy hozzák nyilvánosságra, hány lakcímre postáztak tíznél több szavazólapot. Annak ugyanis kicsi az esélye, hogy ugyanabban a lakásban tíznél több szavazó éljen - magyarázta meg kérésüket.
MTI 2018. február 22.
RSS