Megint tovább gazdagodott az Orbán-család: Százmmiliós EU-támogatást nyert az Orbán testvér

2018.02.09.

orbán győző

129 millió forintot nyert egy uniós pályázaton a Gamma Analcont Kft., aminek egyik tulajdonosa a miniszterelnök öccse. A cég csaknem 500 millió forint uniós forráshoz jutott, mióta ifj. Orbán Győzőnek érdekeltsége van benne. A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás felhívja a figyelmet, hogy a Gyurcsány-kormány idején törvény tiltotta kormánytag hozzátartozójának állami vagy EU-támogatását. A Fidesz az elsők között törölte el ezt a törvényt, 2013-ban pedig közvetlenül a Miniszterelnökség alá rendelte az uniós pályázatok lebonyolítását. Orbán azóta is képtelen leállni az uniós pénzek dézsmálásával. Veje csalássorozatát az EU leplezte le, apja uniós támogatással megvalósuló állami nagyberuházásban alvállalkozó, felesége évi 50 milliós EU-támogatást kap a földjei után, de mint látjuk, a testvéréről sem feledkezik meg. A kormányváltás után valamennyi ilyen ügyet kivizsgálunk, a törvénytelenül fölvett pénzeket visszavesszük, a bűnösök pedig elnyerik méltó büntetésüket. Varju László alelnök, OGY képviselő DK