Barion Pixel

Gyurcsány: a baloldali együttműködéssel Orbán Viktor kisebbségbe szorítható

2018.02.09.

gyurcsány ferenc pécsett

Gyurcsány:  a baloldali együttműködéssel Orbán Viktor kisebbségbe szorítható

Pécs, 2018. február 8., csütörtök (MTI) - A Demokratikus Koalíció elnöke a "demokratikus oldal" támogatására szólította fel a baloldali érzelmű szavazókat pécsi fórumán.
A volt kormányfő kijelentette: a különbségek, amelyek a baloldali ellenzéki pártok között vannak, "nem különösebben számítanak" a választásig.
Az MSZP-re, a DK-ra és az LMP-re leadott szavazatok esetében nincs kockázat, hogy azok elvesznek, ugyanis a három párt bejut a parlamentbe. A DK és a szocialisták választási együttműködésére utalva megjegyezte: "biztos, hogy szükség lesz az LMP-vel hasonló együttműködésre" - mondta Gyurcsány Ferenc.
Ha minden választókerületben csak egyetlen ellenzéki jelölt lesz, akkor Orbán Viktortól elvehető 30-40 választókerület, és kisebbségbe lehet szorítani" - hangoztatta.
A politikus egyúttal bejelentette, hogy a DK a független országgyűlési képviselőjelöltként induló Mellár Tamás közgazdászt támogatja Pécsen.
Gyurcsány Ferenc az általa jobboldaliként jellemzett képviselőjelöltről azt mondta: "Mellár Tamást nem lehet nem támogatni, akkora a személyes tekintélye".
"Független jelöltként pokoli nehéz dolga lesz, és ha véletlenül nem nyer, akkor el fognak veszni a szavazatai" - jegyzete meg.
Az ellenzéki politikus a fórumon érintette a közoktatás, az egészségügy témáját, valamint arról beszélt, hogy "meg kell roppantani a Fidesz médiáját". Egyúttal megismételte, hogy megvonná a szavazati jogot a magyar állampolgársággal rendelkező határon túliaktól.  Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy pártja közelgő kongresszusán jelenti be "a demokraták kormányzásának" legelső napi programját. Erre utalva azt mondta: "akik bűnt követtek el, érezzék, hogy az igazság erősebb a csalásuknál, és az nem marad büntetlenül".
MTI 2018. február 8.,
RSS