Közlemény: Orbán a halálbüntetéssel még mélyebbre süllyedt

2015.04.28.
Molnár_Csaba_fbA korrupcióban vergődő, erejét veszítő Orbán Viktor ma bejelentette, hogy napirenden tartaná a halálbüntetés bevezetését. A Demokratikus Koalíció emlékezteti a miniszterelnököt, hogy nem csak az Európai Unióban, de Európa egyetlen országában sem létezik ez a büntetési forma. Az Egyesült Államok azon államaiban, ahol még előfordulnak kivégzések, éppen felülvizsgálják a jogszabályt, ugyanis az elmúlt hetekben több esetben kiderült, hogy ártatlanul oltottak ki emberéleteket. Ráadásul Magyarország több nemzetközi egyezményben is elfogadta, hogy nálunk nem lesz halálbüntetés. Azzal, hogy Orbán elővette ezt a témát, erkölcsileg még mélyebbre süllyedt. Újabb gesztust tett a Jobbiknak, ezzel nem visszavetve, hanem erősítve a náci szellemiségű pártot. Az idegenellenes "konzultáció" után a halálbüntetés bevezetésével lebegtetésével Orbán végképp a gyűlölködésre, az alantas emberi ösztönökre tette fel kormányzását és politikai pályafutását. Csúfos bukás lesz a vége ennek a kártékony populizmusnak.

Molnár Csaba európai parlamenti képviselő Demokratikus Koalíció