Barion Pixel

DK: pereljen az ÁSZ, ha akar

2018.02.01.

állami számvevőszék

 DK: pereljen az ÁSZ, ha akar

 Budapest, 2018. február 1., csütörtök (MTI) - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felszólította a Demokratikus Koalíció (DK) két alelnökét, vonják vissza a számvevőszéket bíráló kijelentéseiket, ellenkező esetben beperelik őket, a DK politikusai azonban fenntartják véleményüket, és állnak a per elébe - mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.
Elmondta: szerdán Varju Lászlóval levelet kaptak a számvevőszéktől, amelyben a szervezet kifogásolja a pártra kirótt, a DK által megalapozatlannak és törvénytelennek tartott büntetés ügyében a sajtóban tett kijelentéseiket. A levélben az ÁSZ azt kérte, vonják vissza véleményüket, ellenkező esetben jogi eljárást fognak velük szemben indítani.
A számvevőszék az eddig törvénytelenül kirótt 16 millió forintos büntetésen túl most a perrel újabb pénzeket szeretne "legombolni a DK-ról" - értékelte Molnár Csaba, aki közölte: állnak a per elébe.
Mint mondta, véleményünk változatlan: szerintük az ÁSZ pártállami módon bírságokkal próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártok kampányát, a bírság törvénytelen, amit csinálnak, az hatalommal visszaélés. Az ÁSZ megszűnt független szervezetnek lenni, elnöke az Orbán-rendszer kiszolgálójává vált - jelentette ki Molnár Csaba.
Hozzátette: ha a számvevőszék elnöke perelni akar, akkor pereljen, de azt kérik Domokos Lászlótól, hogy "ne az ÁSZ mögé bújva", az adófizetők pénzén pereskedjen, hanem a saját maga nevében, és fizesse a perköltséget és az ügyvédi díjat a maga vagyonából.
A politikust kérdezték azzal kapcsolatban, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje hazugnak nevezte Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét. Molnár Csaba úgy reagált: a DK azt képviseli, hogy nincs alku az Orbán-kormánnyal, az LMP viszont bár ellenzékiként mutatja be magát, mégis gyakran segíti a rendszert, például megszavazta a fideszes alkotmánybírókat, Szél Bernadett pedig Tusnádfürdőn együtt "sorosozott" a Fidesz frakcióvezetőjével. Felemlegette azt is, hogy 2014-ben szerintük 11 ellenzéki mandátum "úszott el" azért, mert az LMP nem vett részt az ellenzéki összefogásban.
MTI 2018. február 1
RSS