Barion Pixel

A DK követeli, hogy a főpolgármester tisztázza milyen korrupcióról beszélt a BKK vezetője !

2018.01.31.

DabocziTarlos2016MTIIllyesTibor-400x240

A DK követeli, hogy a főpolgármester tisztázza milyen korrupcióról beszélt a BKK vezetője ! 

Budapest, 2018. január 31., szerda (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Tarlós István főpolgármestert, hogy tisztázza, milyen korrupcióról beszélt Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója egy nyilatkozatában.
Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a BKK vezetője egy interjúban arról beszélt, a keresztény értelmiségnek nehéz szembenéznie a korrupcióval, valamint azért szokott imádkozni, hogy kormány a közjót szolgálja és ne a saját érdekeit.
A DK politikusa szerint Dabóczi Kálmán feltételezhetően arra a milliárdos buszbeszerzésre utalt, amelyben a főváros 180 buszt rendelt Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérétől, ám a járművek nem készültek el tavaly augusztusig, sőt az új, áprilisi határidő előtt sem kapott még egyetlen darab sem típusengedélyt.
A kormány az utasok érdekei helyett egy szűk csoport gazdasági érdekeit szolgálja, ezért a fővárosnak el kell állnia ettől a buszbeszerzéstől - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, aki a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánostól is magyarázatot vár a történtekre.
Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a sajtótájékoztatón elhangzó kérdésekre reagálva úgy fogalmazott, "Orbán le akarja bontani a kerítést". Ezt azzal indokolta, hogy szerinte a kormányfő korábban a menekültek ügyében is hazudott, ugyanis Magyarország "több tízezer" menekültet fogadott be, így szerintük a kormány a kerítés ügyében sem mond igazat.
Kiemelte, a kerítés sok magyar biztonságérzetéhez hozzájárul, ezért a DK azt nem bontaná le.
MTI 2018. január 31
RSS