Barion Pixel

Csal-e adót a miniszteri biztos?!

2018.01.29.
szatmáry kristóf
Csal-e adót a miniszteri biztos?!
Két hete került nyilvánosságra, hogy Szatmáry Kristóf Fideszes országgyűlési képviselő, kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos családi vállalkozása feketén foglakoztat egy dolgozót. A kereskedelem tisztaságáért legfelső szinten felelős politikus cégének törvénysértései azonban ezzel nem merülnek ki: egy hírportál járt utána a szóbeszédnek, hogy boltjaikban a vásárlást rendszeresen „elfelejtik” beütni az online kasszába, és a vásárló így nyugtát sem kap. A hír a cég XVI. kerületi boltjában végzett 12 próbavásárlásból kilenc alkalommal igazolódott, módot adva így adóelkerülésre.
A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás tűrhetetlennek tartja, hogy a Fidesz bevezeti a világ legmagasabb, 27 százalékos ÁFÁ-ját, a brancsbeliek viszont módját ejtik, hogy ennek befizetését részben megússzák. Szatmáry ráadásul az ügyvédjén keresztül meg is fenyegette a portált, nehogy meg merje írni az esetet.
Jogállamban Szatmáry úr ezek után már rég benyújtotta volna lemondását. Ezt Magyarországon követelni értelmetlen lenne: Szatmáry üzleti kultúrája a Fidesz kultúrája. A kormányváltással ezt a kultúrát is a múltnak adjuk át.
Nemes Gábor
képviselőjelölt, XVI. kerület, DK
RSS