Barion Pixel

A DK tudni akarja, hogy hány bűnöző kapott magyar állampolgárságot!

2018.01.29.
börtönrács
A DK tudni akarja, hogy hány bűnöző kapott magyar állampolgárságot!
Budapest, 2018. január 29., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja, az egyszerűsített honosítás révén hány külföldi bűnöző jutott magyar állampolgársághoz.
Varju László, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányzati bejelentések szerint az új magyar állampolgárok száma meghaladja az egymilliót. Az egyszerűsített honosítás révén viszont tízezrével érkezek olyanok, akiknek soha semmi közük nem volt a magyarsághoz - állította a független képviselő.
Hozzátette, a becslések alapján akár öt-hatezer bűnöző is magyar állampolgárságot kaphatott. Az egyszerűsített honosítás bevezetése óta Oroszországban, Szerbiában és Ukrajnában is egy teljes iparág épült arra, hogy hogyan lehet magyar papírokhoz jutni; Ukrajnában például 15 ezer euróért bárki vásárolhat olyan iratokat, amelyekkel elindíthatja a honosítást - mondta Varju László, aki szerint a kérelmezőket át kellene világítani, de egy ilyen tömeg esetében ez gyakorlatilag lehetetlen.
MTI 2018. január 29.
RSS