Orbán Viktor menekültpolitikája összedőlt

2018.01.24.

orbán viktor a fidesz kongresszuson

Orbán Viktor menekültpolitikája összedőlt

Budapest, 2018. január 24., szerda (MTI) - A DK szerint miközben a kormány eddig akár százmilliárd forintot is költött a félelem- és gyűlöletkeltésre, addig a fővárosi önkormányzat teljesen egyértelműen és helyesen a menedékkérők oldalára állt.
Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, összedőlt a kormány 2018-as választási kampányról szóló kommunikációja miután kiderült, hogy tavaly 1300 menekültet fogadtak be az országba.
Úgy fogalmazott, miközben "Orbán Viktor fújja ezt a nem létező Soros-tervet", addig a főváros 2017 októberétől a Szubjektív Értékek Alapítvánnyal közösen szervezett egy tízrészes fórumot a harmadik országból érkezők beilleszkedéséről az az ENSZ Menekültügyi és Integrációs Alapjának támogatásával, továbbá migrációs ügyfélpontot is működtet az ENSZ illetékes szervezetével együttműködve.
Gy. Németh Erzsébet aláhúzta, a DK helyesnek tartja, ha Magyarország - hátterük feltérképezése után - befogadja a rászoruló menedékkérőket.
MTI 2018. január 24.,