Barion Pixel

Minimálbért ígér a közmunkásoknak a DK

2018.01.23.

közmunkások

Minimálbért ígér a közmunkásoknak a DK

Budapest, 2018. január 23., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy kormányra kerülve a minimálbér szintjére emeli a közmunkások fizetését.
Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterre hivatkozott, aki korábban azt mondta, hogy a minimálbér és a közmunkások bére közötti különbség arra fogja ösztönözni a közmunkásokat, hogy a versenyszektor irányába mozduljanak el.
A független képviselő szerint azonban a közmunka jelenlegi formájában nem alkalmas arra, hogy visszavezesse az embereket a munkaerőpiacra.  
A sajtótájékoztatón részt vett Zaveczki Tibor, a párt borsodi képviselőjelöltje, aki azt mondta, hogy a közmunkával a kormány olcsó munkaerőt akar biztosítani, miközben politikai függőségben tartja az embereket. A volt közmunkás saját példájára hivatkozva közölte: miután 2014-ban a DK, az MSZP, az Együtt és a Szolidaritás jelöltjeként elindult a miskolci önkormányzati választáson, az őt közmunkásként foglalkoztató önkormányzat megvált tőle.
Kutatások bizonyítják, hogy egy településen minél nagyobb a közfoglalkoztatottak aránya, annál nagyobb a kormány szavazóbázisa - jelentette ki.
MTI 2018. január 23.
RSS