Barion Pixel

Biztosítsanak forrásokat a kórházi rühesség megelőzésére!

2018.01.09.

kórházi fertőzés

Biztosítsanak forrásokat a kórházi rühesség megelőzésére!

    Budapest, 2018. január 9., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Balog Zoltán egészségügyért is felelős minisztert, hogy biztosítson forrásokat "a fővárosi Szent Margit Kórházban tapasztalt rühességhez" hasonló esetek megelőzésére.
    László Imre, a DK egészségügyi kabinetvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a megbetegedés a múlt század harmincas éveire jellemző, és senki nem így képzel el egy világszínvonalúnak nevezett egészségügyet. Úgy vélte, "a fertőzés minden bizonnyal kívülről érkezett", de szükség van újabb forrásokra, mert egy kórháznak készen kellene állnia arra, hogy megelőzze az ilyen eseteket.
    A sajtótájékoztatón Gréczy Zsoltot, a párt szóvivőjét kérdezték Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltről, aki korábban jelezte, hogy indulási szándéka bejelentése után kamerát telepítettek az utcájukba, de az újabb sajtóhírek szerint a település már 2017 elején lefolytatta a kamerarendszer telepítéséről szóló közbeszerzési eljárást. Gréczy Zsolt erre azt mondta, a kamerát egy éve és az időközi önkormányzati választás után is felszerelhették volna, de azt mégis most tették ki.
    A szóvivőt arról a hírről is megkérdezték, amelyik szerint a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-nél a felelős beosztásban levő alkalmazottak havonta, elszámolás nélkül kaptak pénzeket. Azt felelte, majd a bíróság eldönti, hogy ez így van-e.
MTI 2018. január 9.
RSS