Barion Pixel

Újabb 200 milliárdot osztott szét a kormány a hozzá közel állók támogatására

2018.01.04.

semjén zsolt és orbán viktor

Újabb 200 milliárdot osztott szét a kormány a hozzá közel állók támogatására

Budapest, 2018. január 4., csütörtök (MTI) - A kormány az ünnepek előtt újabb 200 milliárd forintot osztott szét a hozzá közel álló határon túli szervezetek, egyházak, illetve a labdarúgás támogatására - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Ez is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány a közpénzeket nem a közjó érdekében, a szociális rendszer, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az ország modernizálására, hanem önös érdekei mentén használja fel - közölte Niedermüller Péter.
Hozzátette, hogy amennyiben a demokratikus ellenzék alakíthat kormányt 2018-ban, az ország fejlesztésére fogják fordítani az adófizetők pénzét.
Mint elmondta: a kormány az ünnepek előtt elfogadott rendeletek szerint 30,7 milliárd forintot juttat a Magyarországi Református Egyháznak, illetve, miközben az állami egyetemek súlyos gondokkal küszködnek, 8,2 milliárd forint jut a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek.
Továbbá jelentős támogatást kapnak határon túli egyházi szervezetek: 27 milliárd forintot az Erdélyi Református Egyházkerület és 1,5 milliárd forintot a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség. A Kárpátaljai Magyar Főiskolákért Jótékonysági Alapítvány 2,2 milliárd forint magyarországi költségvetési támogatásban részesül - sorolta.
Ugyanakkor - folytatta - továbbra is jelentős összeg, 37 milliárd forint megy el a labdarúgásra. A többi között a nyíregyházi stadion építésére és határon túli klubok, a dunaszerdahelyi, a révkomáromi, a munkácsi és a csíkszeredai támogatására is.
Hozzáfűzte, hogy még "termálvizes ló-rehabilitációra is 2,2 milliárd forintot fordít a kormány, 5 milliárd forintból fejlesztik a Németh Szilárd fideszes politikus szűkebb pátriájához tartozó csepeli gimnáziumot és 1,4 milliárd forintot kap a kormányhoz közelálló Előretolt Helyőrség Íróakadémia - mondta Niedermüller Péter.
Kérdésre válaszolva viccesnek nevezte, hogy a Fidesz a híveihez fordul a választások közeledtével anyagi támogatásért. Szerinte ennek nem a pénzhiány az oka, hanem a párt így is aktivizálni kívánja a szavazóit.
MTI 2018. január 4.
RSS