Hagyja békén a Fidesz a civil szervezeteket!

2017.12.20.

civiltüntetés

Hagyja békén a Fidesz a civil szervezeteket!

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz már az önkormányzatokat is felhasználja a civil szervezetek elleni hisztérikus politikai hadjáratához. A kormánypárt putyini mintára az autonómia és az önszerveződés morzsáit sem tűri meg. A fideszes polgármesterek és képviselők mérhetetlen szervilizmusukról és a demokrácia megvetéséről tesznek tanúbizonyságot akkor, amikor hamis vádak alapján próbálják lehetetlenné tenni a városuk polgárai számára szolgáltatásokat nyújtó civil szervezeteket. Ezeknek a határozatoknak a kiagyalói kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor, és nem a helyi közösségek érdekeit szolgáljak, méltatlanok arra, hogy nagymúltú magyar városokat vezessenek. Beszéljünk világosan. Az egy kaptafára készülő határoztok alapja szimpla hazugság. A civil szervezetek nem egyik vagy másik adományozó vagy éppen az Európai Unió érdekeit, hanem az általuk választott értékeket képviselik. Hazugság az is, hogy az Európai Parlament a bevándorlás elősegítésével bízna meg civil szervezeteket. A parlament novemberi határozata mindössze azt teszi lehetővé, hogy a tagállamok (ha akarják) bevonják a civil szervezeteket a menekültek integrálásába. A Demokratikus Koalíció szerint a civil szervezetek sokszínűsége és autonómiája jelenti a demokrácia egyik fontos garanciáját. Ezért a kormányváltás után helyreállítjuk önállóságukat, és kivizsgáljuk az őket ért törvénytelenségeket. Niedermüller Péter alelnök, EP képviselő, DK