Barion Pixel

Folytatódik a Fidesz-szavazók határon túli toborzása

2017.12.18.
 
egymilliómodik határon túli magyarFolytatódik a Fidesz-szavazók határon túli toborzása  

Valóságos „kongresszusi munkaversenyt” hirdetett a Fidesz, hogy még a jövő évi választás előtt köszönthesse az egymilliomodik honosított külföldi magyart. A cél az ő szavazataikkal hosszabbítani meg az Orbán-kormány megbízatását.

 Az adófizetők pénzéből iparszerűen vásárolják a határon túli szavazatokat. Az iskolákra, könyvtárakra, színházakra, a magyar kultúra és identitás megőrzésére szánt összeget már a Gyurcsány-kormány is megháromszorozta. Orbánék viszont csupa olyasmit finanszíroznak a magyarlakta külföldi területeken, ami az ottani állam feladata volna. Minden magyarországi polgárnak csecsemőtől az aggastyánig 15 ezer forintjába került az ottani gazdaság tavalyi fejlesztése, holott rövidesen már a román és a horvát gazdaság is meg fogja előzni a magyart. Az ukránok szavazatáért egy régi egyezményre hivatkozva akár havi 2-300 ezer forintos nyugdíjjal is fizetnek, miközben a hazai nyugdíjasokra elegendőnek tartanak évente egy tízezer forintos Erzsébet-utalványt.

 A Demokratikus Koalíció szerint Orbán e politikával szembefordítja egymással a határon inneni és túli magyarokat. Megismételjük, hogy aki soha nem élt itt, akit nem sújtanak az Fidesz kárt okozó intézkedései, az szavazatával se járulhasson hozzá annak újabb négyéves mandátumához, és folytatjuk az ezt támogató aláírások gyűjtését. 

 Gréczy Zsolt

szóvivő, DK

RSS