A DK reakciója az Együtt választási együttműködési javaslatára

2017.12.15.

dkp_new

A DK reakciója az Együtt választási együttműködési javaslatára A Demokratikus Koalíció egyetért az Együttel abban, hogy véget kell vetni az időhúzásnak és azonnal meg kell állapodni mind a 106 egyéni körzetben a demokratikus ellenzék jelöltjeiről. Mivel az egyéni körzetekben való megállapodás a kormányváltás egyetlen szervezeti feltétele, ezért egyetértünk abban is, hogy az egyéni körzeti megállapodások mellett az ellenzéki pártoknak önálló listán kell indulnia. Az Együtt konkrét választókörzeti javaslatai kapcsán megjegyezzük, hogy azokról szerintünk tárgyalásokon kell megállapodni. Álláspontunk szerint minden körzetben egy ellenzéki jelöltnek kell állnia a Fidesz jelöltjével szemben, ezért nem támogatjuk az Együtt azon javaslatát, mely szerint 40 választókörzetben a demokratikus ellenzéki pártok egymás ellen indulnának. A DK tehát azt sürgeti, hogy az egyéni körzetekről azonnal állapodjunk meg. Rajtunk ez eddig sem múlt és ezután sem múlik majd. Molnár Csaba Ügyvezető alelnök DK