Mészáros Lőrincnek el kell majd számolnia a vagyonával

2017.12.12.

meszarosek

Mészáros Lőrincnek el kell majd számolnia a vagyonával

Budapest, 2017. december 12., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint egy kormányváltás után Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek vagyona minden egyes fillérével el kell számolnia, és be kell bizonyítania, hogy azt jogszerűen szerezte.
Varju László keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, amivel Mészáros Lőrinc nem tud elszámolni, azt visszaveszik tőle és kárpótlására fordítják.
A független képviselő az átlátszó.hu-ra hivatkozva azt mondta, hogy a polgármester a magyar gazdaság történetének leggyorsabban gazdagodó embere, vagyona hét év alatt nulláról 120 milliárd forintra nőtt. Ez a legóvatosabb becslés szerint is két és félszer több, mint a Horthy-korszak három leggazdagabb főnemesének együttes vagyona volt - tette hozzá.
Varju László azt mondta, sejtik, hogy Mészáros Lőrinc csupán "stróman", ennek a vagyonnak nem ő a valóságos tulajdonosa. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a tulajdonos kilététől függetlenül világos, hogy ezt a mérhetetlen vagyont politikai befolyás nélkül nem lehetett megszerezni. Ezért ennek a vagyonnak az eredetét a legszigorúbban ki kell vizsgálni, azzal a névleges és a valós tulajdonosnak egyaránt el kell számolnia - szögezte le.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért nem támogatják Karácsony Gergely kormányfőjelöltségét, azt felelte, hogy a Párbeszéd társelnöke egy másik párt miniszterelnök-jelöltje és más párt belügyeibe nem akarnak beleszólni.
Egy másik felvetésre azt mondta, a kormányfő-jelöltnek szüksége van a választópolgárok mérhető mennyiségének támogatására is, de Karácsony Gergely mögött ez "nem látható". Varju László leszögezte: számukra nem a miniszterelnök-jelölt személye a legfontosabb, hanem a megegyezés az egyéni képviselőjelöltekről, mert ezt tartják a kormányváltás zálogának.
MTI 2017. december 12.