Pintér Sándor kérjen bocsánatot a mozgássérült kisfiú anyjának rabosításáért!

2017.12.12.

kerekesszékes kisfiú

Pintér Sándor kérjen bocsánatot a mozgássérült kisfiú anyjának rabosításáért!

Az Abcúgon jelent meg egy cikk egy mozgássérült kisfiú édesanyjának rabosításáról. A rendőrök - meglátva az autó szélvédőjén a rokkantigazolványt - meg sem várták, hogy az éppen gyermeke nélkül leparkoló hölgy a szabályok szerint vesz-e parkolójegyet, hanem inkább egyből bevitték és rabosították az első kerületi rendőrkapitányságon. A sajtó szerint nem egyedi esetről van szó. A Fidesz láthatóan kétféleképpen kezeli a mozgássérülteket: a metrófelújítás tervezésénél nem létezőként, a rokkantnyugdíjak nyírbálásánál és a mozgássérült parkolóigazolványok kezelésekor bűnözőként. A Demokratikus Koalíció felszólítja Pintér Sándort, hogy személyesen kérjen bocsánatot a meghurcolt édesanya vérlázító rabosításáért! A DK írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez, hogy megtudja: évente hány mozgáskorlátozott embert vagy annak hozzátartozóját rabosítják a rend éber őrei. A DK arra is kíváncsi, hogy jelezte-e már a Belügyminisztérium a kormánynak a jelenlegi szabályozás életszerűtlenségét. Vadai Ágnes Alelnök DK