Sajtótájékoztató: Fazekas mondja el, milyen érintettsége lehet a Fidesznek!

2015.04.24.
Gréczy_Zsolt_201404A Demokratikus Koalíció szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a nyilvánosság előtt kel beszámolnia arról, hogy mekkora érintettsége lehetett a Fidesznek és a kormánynak a karcagi brókerbotrányban.   Erről a párt szóvivője beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Gréczy Zsolt arra hivatkozott, a Blikk pénteki cikkéből kiderült, hogy Fazekas Sándor, még Karcag polgármestereként „féláron adott önkormányzati irodát az elmenekült álbrókernek”, és egy jegyzőkönyv szerint 2005-ben Fazekas Sándor személyesen javasolta, hogy hosszabbítsák meg a Kun-Mediátor önkormányzati irodabérletét.   A DK szerint a miniszter „nem menekülhet tovább” a kérdések elől, felelnie kell arra, hogy milyen kapcsolat fűzi a cég ügyvezetőjéhez. Fazekas Sándortól arra is választ várnak, hogy milyen egyéb kedvezményeket kapott az „álbróker” a fideszes városvezetéstől - hangzott el. (MTI)