Barion Pixel

A DK követeli, hogy ne vonják be a kormány propaganda-hadjáratába a postát!

2017.12.11.

Gréczy Zsolt sajttáj

A DK követeli, hogy ne vonják be a kormány propaganda-hadjáratába a postát!

Budapest, 2017. december 11., hétfő (MTI) - A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy ne kényszerítse a postai dolgozókat "kormányzati propagandaanyagok" kézbesítésére, emelje fel a fizetésüket, és ne terhelje őket külön feladatokkal.
Gréczy Zsolt szóvivő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a karácsonyt szokás szerint megelőző roham idén "szabályszerűen kiütötte" a postát. Óriási a munkaerőhiány, a dolgozók túlterheltek, a fizetések messze nem állnak arányban a munkamennyiséggel, a szolgáltatás pedig lassul és romlik - fogalmazott.
A megszokottnál is nagyobb káosz fő oka szerinte az, hogy a kormány a postai dolgozók "nyakába akasztotta" a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok kihordását is. Ezzel a Magyar Postát bevonták "a kormányzati propaganda-hadjáratába", mert a Fidesz ezzel a tízezer forintos külön juttatással reméli megvásárolni a nyugdíjasok szavazatát - jelentette ki Gréczy Zsolt.
A DK a pártok belügyének tekinti, hogy kit jelölnek miniszterelnöknek - reagált arra a kérdésre, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, már megbánta, hogy elfogadta a kormányfőjelöltséget. A hangfelvételből kiderül, a politikus maga sem biztos abban, hogy akarja-e a jelöltséget, pedig az általa stresszesnek nevezett zuglói polgármesterség adta munka még csak meg sem közelíti a miniszterelnökséggel járó feladatmennyiséget - tette hozzá a szóvivő.
A Demokratikus Koalíció önálló országos listát állít, amit Gyurcsány Ferenc pártelnök fog vezetni - felelte arra a kérdésre, hogy el tudnák-e fogadni Karácsony Gergelyt közös miniszterelnök-jelöltként. Elmondta azt is, a DK az egyéni jelöltekről korábban az Együttel, a Párbeszéddel és az MSZP-vel is tárgyalt, és azon fáradoznak, hogy karácsony előtt megszülessen a megállapodás a 106 egyéni jelöltről.
MTI 2017. december 11.
RSS