Lázár János ismételten megalázta az MVH munkavállalóit

2017.12.08.

lazar_janos_15

Lázár János ismételten megalázta az MVH munkavállalóit

A miniszter az Országgyűlés 2017.12.04. napján tartott ülésén nagy nyilvánosság előtt rágalmazta meg a megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal munkatársait. Azokat illette becsületsértő szavakkal, akik jó része ma is a szervezetben dolgozik azért, hogy a gazdák minél előbb a támogatásaikhoz jussanak. Ez a dolog túlmutat a politikai csatározáson, úgy véljük, hogy most már nem hallgathat tovább a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete sem az ügyben. Azt látjuk, hogy a magyar gazdatársadalmat nem védi senki, viszont reméljük, hogy a közszférában dolgozókért azért kiáll legalább valaki, a szeretet ünnepe előtt. Ezért kérjük, adja meg a lehetőséget néhány, nem Önök által kijelölt jelenlegi és volt MVH-s és Államkincstári munkavállalónak, hogy kötöttségek nélkül megbeszéljék meg Önnel az „ország bűnözője” kifejezést. Végezetül csak meg kívánjuk jegyezni, hogy az ártatlanság vélelme okán mi nem mondunk ítéletet a 2013-ban kirobbant MVH-t éríntő agrártámogatási botrányról, amely során a vád szerint három érdekcsoportban összesen 46 cég és 31 magánszemély próbálkozott azzal, hogy az uniós területalapú támogatásokat illegálisan felvegye. Mi csak jelezni kívánjuk, hogy az MVH felső vezetőit akkor már Önök nevezték ki. Vadai Ágnes alelnök, országgyűlési képviselő, DK