Barion Pixel

A Bálnáért kapott pénzből akadálymentesítsék a 3-as metrót!

2017.12.01.

metro3

A Bálnáért kapott pénzből akadálymentesítsék a 3-as metrót!

Budapest, 2017. december 1., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője azt követelte, hogy a Bálnáért kapott pénzből oldják meg a 3-as metró akadálymentesítését.
Gy. Németh Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az épület eladásával Tarlós István főpolgármester folytatja a főváros vagyonának elherdálását, mert a bevételt várhatóan a működési források kipótlására fogja felhasználni.
A Bálna Budapest egyik ékköve, de a sorsa meglehetősen hányattatott volt, építése elhúzódott és még mindig nem zárult le az összes hozzá kapcsolódó per - mondta a politikus. Tarlós Istvánnak az lett volna a dolga, hogy az épület kulturális, gasztronómiai központként és közösségi térként működjön, de ebből jószerével semmi nem lett. A Bálna szinte kizárólag csak vendéglátóhelyek és szuvenír boltok gyűjtőhelyévé vált, mert a főpolgármester hagyta "kocsmává zülleni" - tette hozzá.
Megfogalmazta azt a feltételezését is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pedig a megvásárlás után "gyaníthatóan a turizmusban utazó lányának fogja valamilyen formában átjátszani az épületet".
A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy a kormány úgy döntött, megveszi a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökség számára, így az turisztikai célokat fog szolgálni.
MTI 2017. december 1.
RSS