Nem mindenkinek mentség a Fidesz-tagság

2017.11.30.
börtön kezek
Különös nap ez a mai: egy ellenzék képviselő felszólamlása nem bizonyult falra hányt borsónak.

Egy V. kerületi iskola alapítványának vagyonát a kezelésével megbízott tanár minden jel szerint elsikkasztotta, ám az ügyben a rendőrség megszüntette a nyomozást azzal, hogy „nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”. A Demokratikus Koalíció közleményben adott hangot annak a gyanújának, hogy ez talán nem volt független attól, hogy a tanár a belvárosi önkormányzat jogi bizottságának Fidesz által delegált tagja volt.
Egyúttal írásbeli kérdéssel fordultam a belügyminiszterhez és a legfőbb ügyészhez, fölháborodásomnak adva hangot, hogy a rendőrség és az ügyészség a bűnt nem üldözi, hanem politikai indítékokkal eltussolja, így egy tanár büntetlenül lophatja meg a gyerekeket, ha a zsebében egy Fideszes tagkönyv lapul.
Polt Péter legfőbb ügyész mai válaszában arról tájékoztatott, hogy az ügyészség fölülvizsgálta a nyomozást megszüntető határozatot, és elrendelte a nyomozás folytatását.
Örömteli hír ez akkor is, ha tudjuk: az igazságszolgáltatás csak a kisstílű tolvajokat éri utol, a nagy kaliberű bűnözők számára továbbra is mentességet biztosít a Fidesz-tagkönyv. A kormányváltás és az ügyészség függetlenségének helyreállítás után azonban rájuk is sor kerül.
dr. Vadai Ágnes
alelnök, országgyűlési képviselő, DK