A DK európai egészségügyet ígér

2017.11.29.

kórház

A DK európai egészségügyet ígér

A kormány egészségüggyel kapcsolatos kommunikációjának visszatérő eleme, hogy uniós forrásokból hatalmas fejlesztések történtek a vidéki kórházakban, ott az egészségügy helyzete az európaiéval összemérhető. Probléma egyedül Budapesten van, mert a főváros fejlettsége miatt itt nem használhatóak föl uniós pénzek, és egyébként is Gyurcsány.

Ehhez képest egy szülő beszámolója szerint az Újszegedi Gyermekkórház fertőző osztályán elképesztő állapotok uralkodnak. Penész és rozsda mindenütt, a hőmérséklet nem szabályozható, a WC állapota leírhatatlan. Tisztálkodási lehetőség sem a gyermekek, sem a velük bent lakó szülők számára nincs. Egy másik édesanya 3 hónapos ikrei egyikével töltött benn nyolc napot, a másikat az apa hordta be szoptatni. Ágyat nem kapott, egy vasszéken ülhetett. Második nap éjjel, nem bírva tovább, a padlóra feküdt, de fölkeltették, hogy ez tilos. A rémtörténetek még hosszan volnának folytathatók, és nem csak a szegedi gyermekkórházzal kapcsolatban. A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után első feladatnak tekinti az egészségügyben uralkodó tarthatatlan állapotok valamelyes javítását. Az egészségügyi kiadások drasztikus emelésével, az ott dolgozók bérének rendezésével, nagyarányú beruházásokkal kívánja enyhíteni a legsúlyosabb feszültségeket. Az európai állapotok elérése a teljes ágazatban hosszú évek elnyúló feladata, ám a javulás már az első évben is jól érzékelhető lesz. László Imre a DK egészségügyi kabinetjének vezetője